Rüyada battaniye görmek yeni ve eski olarak ayrı biçimlerde açıklanır. Rüyada rengârenk, yeni ve güzel kokmuş olan battaniye görmek sıhhat, sevinç, aile içindeki sıcaklık, saadet ve rahat olmak suretiyle tabir edilirken bunun tam aksi vaziyetde öyleki battaniyenin yeniliğini yitirmiş, solmuş, yırtılmış ve artık son derece sıkıntılı kokar olması rüyayı gören kişinin kasıt olmadan işleyeceği günaha tabir edilir. Eski battaniye bununla birlikte rüyayı gören kişinin etrafındaki dedikoducu ve art niyetli şahıslara delalet eder.



    Rüyada Battaniye Yorgan Görmek

    Rüyayı gören kişinin çapkın gibi, kuvvetli ve hareketli bir vücuta sahip çıkacağına dolayısıyla de hiçbir inatçı veya ölümcül rahatsızlığa yakalanmayacağına yorumlanırken bununla birlikte yaşamtaki rahatlıkının ve huzurunun da yerinde olacağına delalet eder.

    Rüyada Battaniye Almak

    Rüyayı gören kişinin mağazadan bir battaniye beğenmiş olup, onu satmış olun alım yapması demek, tıpkı bir battaniye kadar sıcak, içten ve güvenilir komşular, arkadaşlar ve dostlar edinmiş olacağına işaret eder. Öyleki rüyayı gören kişinin her düştüğünde elinden tutmuş olup kaldıracak kişileri olacaktır.

    Rüyada Battaniye Yıkamak

    Rüyayı gören kişinin hijyenik kalpli olduğuna, fikirlerini civarlı yollardan değil, şahsın arka tarafından konuşmuş olmadan veya kaba bir tabirle atıp tutmuş olmadan yüzüne karşı direkt olmak suretiyle söylemiş olmasına yorumlanır. Rüyayı gören kişi samimi ve açık kalpli kimse olmak suretiyle tasvir edilir.

    Rüyada Battaniye Katlamak

    Rüyayı gören kişinin kimi bağlantılarını bir müddet askıya alım yapmayı elverişli bulması manasına çıkar. Rüyayı gören kişi bir müddet aklını toplamak ve bağlantılarını kontrol etmek istemiş olacak anlamına gelir.

    Rüyada Battaniyeye Sarılmak

    Rüyayı gören kişinin iş yaşamındaki yükselişi ve mutlu edici sonuçları biçiminde tabir edilir. Rüyayı gören kişi memursa makamı, işçiyse maaşı, işverense şanı artar.

    Rüyada Battaniye Vermek

    Rüyayı gören kişinin çok kötü hallerde kalmış olan bir yakınına, dostuna veya komşusuna yardım etmesine ve onun için büyük bir fedakârlık yapmış olmasına yorumlanır.

    in B