Rüyada birisinin öldüğünü görmek, rüyayı gören kişinin çok zorlu ve yıpratıcı bir evreye gireceğinin işaretçisidir. Ekonomik ve ruhsal cepheden sorunlu günlere dikkat çeken rüya, epeydir gayretlenen ve netice beklenen teşebbüslerin boşamış ol gideceğine ve çok güvenilmiş olan birisinden sahtekârlık görülmüş olacağına tabir edilir. Manevi ve akide açısından şahsın zayıflayacağına ve Yaradan yolundan uzaklaşmış olacağına da delalet etmektedir. Rüyada görmüş olunan şahıs yakın tanınmış olan bir dost ise, rüyayı gören kimsenin vefat edeceğine işaret eder.



    Rüyada Tanıdığı Birinin Öldüğünü Görmek

    Rüyası esnasında tanıdığı bir kişinin öldüğünü görmüş olan kimse, memnun bir havadis alabilir. Hayırlı işlere bahane olan rüya bununla birlikte öldüğü görmüş olunan kimsenin rahatsızlığı mevcutsa iyileşmiş olacağına, ileri yandan hayatının de çok uzun olacağına delalet eder. Rüyada görmüş olunan ölü kimse konuşmuş oluyor ve bir şeyler söylüyorsa, söylemiş oldukları esas yaşamda aynen çıkar.

    Rüyada Ölmüş olan Birini Gömdüğünü Görmek

    Rüyada ölmüş bir kişinin toprağa gömülmesini, defnedilmesini görmek, rüyayı gören kişinin bulunduğu mevkiden çok yukarılara çıkmış olacağına ve yükselmiş olacağına delalet eder. İş yaşamında pozitif gelişmelere bahanedir. Ölmüş olan şahsın arka tarafından ağlanıyor, sızlanmış oluyor ve o biçimde toprağa veriliyorsa veya tabutta taşınırken görülüyorsa, rüyayı gören kişi ziyadesiyle sevinç duyacağı ve yaşamında büyük değişikliklere sebep teşkil edecek gelişmelere yönelik havadisler alabilir.

    Rüyada Kendinin Öldüğünü Görmek

    Rüyası esnasında kendini ölmüş olmak suretiyle görmüş olan kimse hayırlı bir yolculuğa çıkar ve ivedi vakitde iyi havadislerle döner. Öldüğünü ve ayrıyeten kefenlendiğini görmüş olan kimse ise Yaradan katında çok müspet işlerle uğraştığını ve günahlarının af olacağına tabir edilir. Ahiret yaşamı için çalışmış olmayı, düşkünlere ve muhtaçlara yardım edildiğini de gösterir.

    Rüyada Birisinin Ölmüş olup Tekrar Dirildiğini Görmek

    Ölmüş olan şahıs dirilmiş olup mezardan çıkmış oluyor ise, rüyayı gören kişinin tövbe edeceğine delalet etmektedir. Rüyası esnasında ölmüş olan şahsın bir daha dirildiğini görmüş olan kişi fakir ise zengin bir yaşama kavuşur. Rüyayı görmüş olan kişi iş için başka bir memlekette ya da gurbette ise, akrabasının yanına kazasız belasız döner.

    in B