Rüyada elbise görmek, oldukça detaylı bir mevzudur ve rüyanın değerlendirmenin elbisenin niteliğine bağlı olmak suretiyle yapılması gerekmiş olmaktadır. Elbisenin renginin, tipinin, uzunluğunun, kısalığının, kalınlığının veya inceliğinin değerlendirme ile doğrudan bir ilgisi bulunmuş olmaktadır. Mesela bir şahsın rüyası esnasında yırtık olmasına rağmen onarılmaya çalışılmış ve değişik renklerde kumaşlarla yırtık olan yerleri dikilmiş bir elbise görmüş olması pek de iyi biçimde tabir edilmez. Bu, rüyayı gören kişinin tatsız ve zor zamanlar geçirmiş olacağına işaret eder. Şayet elbise daha yeni alım yapılmışsa ve güzel kokuyorsa o vakit da tam aksi biçimde yorumlanır ve rüya sahibinin yaşamında sevindirici olaylar gündeme geleceği biçiminde kabullenilir. Rüyada elbise görmek türlü biçimlerde tabir edilir. Hiç giyilmemiş bir elbise görmek; bu rüya sahibi bir memursa vazifende bir aşama daha yukarıya çıkmış olacağına, esnafsa bundan sonra işlerinden daha çok kâr sağlayacağına,yoksulsa artık yoksulluktan kurtuluşa ereceğine, varlıklı birisi ise mali durumunun daha da artış göstereceğine tabir edilir. Rüyada görmüş olunan elbise hijyenikse kalp temizliğine, hijyenik değilse kusurlu bir kalbe delalet eder. Rüyada yamalı bir elbise görmek; rüyanın maliki işçi ise rahatsızlığa, işçi olmayanlar içinse nimete işaret eder.



    Rüyada Elbise Giymek

    Rüyada elbise giymiş olmak, iki farklı biçimde yorumlanır. Rüyası esnasında ak, hijyenik ve pak bir elbise giydiğini gören şahsın hijyenik kalpli ve halis niyetli olduğu, güzel hissiyat ve fikirler taşıdığı manasına çıkar ve şahsın yüzünü güldürmüş olacak güzel hadiselerin gündeme geleceğine tabir edilir. Ama bir şahsın rüyası esnasında kirli, çamurlu, tozlu veya eski bir elbise giymiş olması iyi görülmemektedir, onu üzmüş olacak hadiselerin gündeme geleceğine yorumlanır.

    Rüyada Ak Elbise Görmek

    Rüyada ak elbise görmek veya giymiş olmak aynı biçimde açıklanır ve rüyayı gören kişinin kalbine hiç kötülük koymadığı, nefsine yenilmediği, itikadına karşı gelmiş olacak ve onu günahkâr kılacak hiçbir işe bulaşmadığı ve bundan bilhassa kaçındığı biçiminde tabir edilir.

    Rüyada Kara Elbise Görmek

    Rüyada kara elbise görmek, kendisi söylendiği doğru sayılmış olsun ve her şey onun istediği gibi yapılsın istemiş olan bir şahsın var olduğuna işaret eder. Bu şahsın çok disiplinli büyütüldüğü ve kendinin de dolayısıyla etrafındakileri baskı altına almış olarak denetlemeye çalıştığı değerlendirmesi yapılır.

    Rüyada Elbise Almak

    Rüyada elbise alım yapmak, rüya sahibinin ticaret yapmış olmak için eline kimi fırsatlar geçeceği ve onun da isabetli bir adım atarak iş yaşamına atılacağı ve artık kendisi işinin başına geçeceği manasına çıkar. Rüyayı gören kişinin daha güzel koşullarda yaşamanın yollarını aradığına işaret eder.

    Rüyada Elbise Denemek

    Rüyada elbise denemiş olmak, rüyayı gören kişinin çok duygu yüklü bir yapısı olduğuna, her şeyi kendisine dert ettiğine, içine attığına ve üstüne alımının yapıldığına dolayısıyla devamlı mutsuz olduğuna tabir edilir. Kişi, manevi manada çok zayıftır ve bilhassa de sevdiklerini yitirme korkusu yaşıyordur diye tabir edilir.

    Rüyada Elbise Diktirmek

    Rüyada elbise diktirmiş olmak, rüyayı gören kişinin çekimser kaldığına ve hiç bir şekilde cesaret edemediği bir işi gerçekleştirebilmek için başkasından yardım istemiş olacağına aksi takdirde bu işi başka çeşitli çözemeyeceğine işaret eder.

    Rüyada Mor Elbise Görmek

    Rüyada mor elbise görmek, rüyayı gören kişinin geçim derdi olmayacağına, huzurunun, keyfinin ve rahatlıkının yerinde olacak bir yaşam sürmüş olacağına, tüm insanların kendisi yaşamış olduğu yaşama özeneceğine ve onu konuşmuş olacağına delalet eder.

    Rüyada Elbise Çıkarmak

    Rüyada elbise çıkarmış olmak, müspet neticelere işaret eder. Rüya sahibinin borçlarından ve hastalıklarından kurtulmayı başarmış olacağına, esenliğe ereceğine, başına gelmiş olan tatsız olayların kötü tesirini üstünden atacağı ve memnun olmaya başlayacağı manasına çıkar.

    Rüyada Elbise Yıkamak

    Rüyada elbise yıkamış olmak, rüyayı gören kişinin birinci defasında düş kırıklığı yaşamış olduğu ve üzüldüğü bir işi bir daha denemiş olacağına ve bu defa neticen kendini mutlu edeceğine işaret eder. Kişi, ikinci adımı atmak için kendine kuvvet vermiş olacak bir nokta bulmuş olacak anlamına gelir.

    Rüyada Islak Elbise Görmek

    Rüyada ıslak elbise görmek, rüya sahibi için sevinç olmak suretiyle kabullenilir ve rüyayı gören kişinin bütün derdini unutturacak kadar hayırlı bir gelişmenin gündeme geleceğine ve bunun da kendine büyük sürpriz olacağına delalet eder.

    in E