Rüyada konuşamamak, haksızlığa uğramaya, çabaların bedelinin alınamamasına, sorunlu olmaya işarettir. Rüyası esnasında konuşamadığını gören kimsenin arka tarafından iş çevrilir ve dedikodusu yapılır. Konuşamamak bununla birlikte şahsın sakladığı bir sırrı olduğuna ve bu sır sebebi ile zor dönemler yaşadığına da delalet etmektedir.



    Rüyada Dilsiz Olmak

    Rüyası esnasında dili olmadığını görmek bilimsel olmayan malumatlara inanmış olmamaya, batıla direnmeye ve düşünceyle hareket etmeye delalet etmektedir. Dilsizlik şahsın büyük bir zafer sahip olacağına ve sorunlarından kurtuluşa ereceği manalarına gelir. Başka bir değerlendirmeye göre dilsiz olduğunu görmek, şahsın yakın dost etrafınca anlaşılmadığına ve şahsın kendini anlatım etmekte acziyet içerisinde kaldığını da gösterir. Dilinin kesildiğini ve dilsiz kaldığını görmüş olmaksa çok ciddi ve kırıcı bir laf münakaşası gündeme geleceğine işaret eder. Dilsiz olduğunu gören şahıslar değişik bir değerlendirmeye göre fesatlık içinde olunduğuna ve başkaları hakkında yapılan gıybet yüzünden zor hale düşmüş olmaya de yorumlanır.

    Rüyada Konuşmamak

    Ziyana uğrayan bir kişiyi delalet eder ve ziyanın büyümemesi için şahsın edilgen bir yaşam seçtiğine ve sorunlardan kaçtığına tabir edilir. Bununla birlikte rüyası esnasında konuşmayan şahıs menfaatlerine elverişli yaşayamaz ve işleri istediği gibi sürmüş olmaz. Değişik görüşlere göre de, şahsın sağlık meseleleri ile karşılaşacağını ve yaşamının tadının kaçacağını anlatır. Rüyada haksızlığa uğradığı halde konuşmayan şahsın dini akideleri zayıf olur. Hasta bir kimse kalabalık içinde susmuş oluyor ve konuşmuyor ise de şifa bulur.

    Rüyada Dili Tutulduğunu Görmek

    İşsiz bir kimse için ziyadesiyle sevinç duyacağı ve iyi gelir elde edeceği bir işe girmiş olmak manasına çıkar. Henüz evlenmemiş kimseler için ise, çok güzel ve iyi bir benzer bulmuş olacağına yorumlanır. Rüyada dili tutulmuş olan kimse umumi olmak suretiyle iyi ve güzel havadisler alabilir. Rüyası esnasında dili tutulmuş olan kimse, etrafınca hürmet duyulan ve fikri danışılan bilge bir kimse anlamına gelir.

    in K