Rüyada saç tıraşı olmak, erkeklerin yaşamlarında yeni bir görüntüye sahip çıkmak istemiş olması ve bunun için birtakım arayışlara girmiş olacağına yorumlanır. Saç tıraşı olmak iş ve dost değişikliği yapılacağına, yeni platformlarda revaçta bir şahıs olup, tüm insanların alakasının çekilmiş olacağına de delalet etmektedir. Saç tıraşı olmak İslami cepheden da şahsın iyilik dolu bir kalbi olduğunu, dini görevleri mevzusunda büyük bir titizlik göstermiş olup, hem bu dünya, hem de ahiret için çalıştığına işarettir.



    Rüyada Saç Kestirmek

    İstenmeyen bir olay sebebi ile şahsın ortaklık içerisinde olduğu bir işten ayrılmış olacağına ve bu sebeple yiyip içeceği şeylerde bir azalmış olma laf mevzusu olacağına tabir edilir. Geçimsizliğe de dikkat çeken rüya, hane içinde para problemleri yüzünden tartışmalar çıkmış olacağına, rahatsız bir platforma girilip, bu sebeple evliliği bitirmiş olma basamakına gelineceğine de yorumlanır. Saç kestirmiş olmak gayrimenkullerin satılmasına, tarla ya da arazi gibi malların elden çıkmış olacağına ve şahsın malik olduğu yaşam standardının çok altına düşmüş olup, sorun içinde yaşayacağına belirtitir.

    Rüyada Tıraş Olmak

    Rüyada hem saç, hem de sakal tıraşı olan kimse huzur dolu bir yaşama kavuşur ve geleceğinde keyfini bozacak büyük bir hüzün de yaşamaz. Tıraş olmak hijyen ve paklık manasına da geldiği gibi, İslami olmak suretiyle da şahsın peygamber efendimizin sünnetlerine elverişli davrandığına, akrabasında de aynı güclü akiden hakim olduğuna yorumlanır. Tıraş olduğunu gören şahsın bütün arzuları yerine gelir ve dertten ırak, sevdiklerinin yanında sağlıklı bir hayat geçirir.

    Rüyada Saç Tıraşı Olmanın Psikolojik Tabiri

    Saç psikolojik olmak suretiyle şahısların cinsel yaşamlarına vurgu yapmış olan bir semboldür. Saç tıraşı olduğunu görmüş olmaksa şahsın cinsel yaşamının bitmiş olma noktasına geldiğini ve bu halin onda son derece büyük bir bulalıma sebep olduğunu bildirir. Saç tıraşı bununla birlikte kararsızlık manasına da gelir ve şahsın yaşamı ile alakalı hadiselerde inisiyatif kullanmış olamadığı için hep başkalarının sözleriyle hareket ettiğini gösterir.

    in S