Rüyada teselli etmek, çatışmalardan yorulmuş olmak ve bilhassa atışma edilen kimselerle barışmış ol imzalamış olmak manasına çıkar. Rüyayı gören kişinin kalbinin kırılmış olmasına sebep olan karşı cinsle arasına girmiş olacak soğukluğu gidermiş olmak için adım atmasına, kendine kırılmış olan birinin hatrını almak için türlü yollar denemiş olmasına de işaret eder. Teselli etmek manevi yalnızlık içinde olan bir dosta yardımcı olmak, yolunu kaybetmiş ya da doğru olmayan yollara sapmak üste olan birine el atmak, sevap işlemiş olmak biçiminde de tabir edilir. Şahsın gelecekte kendinin saygıyla anılmış olmasına sebep teşkil edecek kimi hayırlı işlere girişmiş olacağına, bu işlerden maddi kazanç alım yapmadan yalnızca manevi tatmin gayesiyle devam edileceğine de yorumlanır. Bir gayrimenkulün kıymeti altında satışa çıkarılmış olması neticesi hüzün duymuş olmaya ya da eldeki paranın kâfi gelmiş olmaması halinde başka bir maldan daha feragat etmeye de belirtitir.



    Rüyada Teselli Edilmek

    Erkekler için kısırlık havadisi alım yapmak ya da çocuk maliki olamamanın hüzününü yaşamak manasına çıkar. Umumilikle aile kurmuş olmak mevzusunda son derece büyük ümitleri olan şahısların beklemiş oldukları bebek havadisinin gelmiş olmaması neticende düşmüş oltukları düş kırıklığını dikkat çeken rüya, bir müddet süresince gündeme gelecek soruna, bulalıma da ihbar eder. Sevilmiş olan kişilerin şahsa dayanak vermiş olacaklarına ve bu zor devirleri akrabanın de yardımıyla atlatmış olacak olan şahsın epeyce sonra derdinden eser kalmayacağının da tabiridir.

    Rüyada Teselli Olmamak

    Uzun vadeli bütün programların bir daha kontrol etilmesi gerektiğine ve rüyayı gören kişinin parlak bir gelmiş olacak umduğu metodların esasen kendini zora sokacak yollar olduğunu algılayarak bir müddet sorun yaşamasına delalet eder. Parasını hata biçimde kullanmış olan şahısların pişmanlıklarının faydası olmayacağına, dolayısıyla eldeki parayı doğru biçimde kullanmış olmak gerektiğine de belirtitir.

    Rüyada Teselli Görmenin Psikolojik Yorumu

    İçindeki yoksunluğa çare bulamayan, kayıplarının ya da ayrılıklarının peşinden kendine gelemeyen, kaybetmiş olmayı hiç bir şekilde içine sindiremeyen ve bu sebeple devamlı daha hırçın bir hale gelmiş olan şahısların agresif davranışlarına ve dizginlenemeyen öfkelerine delalet eder.

    in T