Rüyada hoplamak, iyi görülmemektedir ve rüya sahibinin karşılaşacağı engellere, problemlere, aksi şahıslara, çözülmüş olması ve aşılması kötü hallere delalet eder. Rüyayı gören kişinin iyi doğrultuda seyreden hayatında beklenmedik sorunların açığa çıkacağına, onun da epeyce bu vaziyeti halledebilmekle zaman harcamış olacağına bunun kendini işinden alı koymuş olacağına ve muvaffakiyetsiz ve mutsuz olmasına sebep teşkil edeceğine yorumlanır.
Rüyada Hoplamak Zıplamak
Rüya sahibinin kararsızlığı sebebiyle belli bir işte baki olamayacağına, maddi ziyan edeceğine, yalnızca zaman kaybetmekle kalmayacağına bununla birlikte kafa karışıklığı yaşayacağına, geçim derdine düşmüş olacağına ve hiç bir şekilde bir yerde tutunamayacağına işaret eder.
Rüyada İp Hoplamak
Rüyayı gören kişinin radikal kararlar almış olarak, onları uygulayacağına şöylece cemiyetin ve etrafındakilerin dikkatini çekmiş olacağına, bütün gözleri üstünde toplayacağına ve alışıla gelmiş işler yapmış olarak günlerce tüm insanların kendisisi hakkında konuşmuş olmasına sebep teşkil edeceğine işaret eder.
Rüyada Zıplamak
Rüyada zıplamış olmak, hoplamanın tam tersine harika ve hayra yorulur. Rüya sahibinin kurtuluşa ereceğine, para derdinden kurtuluşa ereceğine, muvaffakiyetlerinin katlanmış olacağına, ümitlerinin çoğalmış olacağına bunun da kendini hayata ve işine daha bir sıkı sıkıya bağlayacağına tabir edilir.
Rüyada Yüksekten Zıplamak
Rüya sahibinin çok cesur kimse olduğu manasına çıkar ve hep bu doğrultuda adımlar atarak cesareti ile etrafındakileri sürekli şaşırttığına ve kendine hayran bıraktığına işaret eder. Rüyayı gören kişi gene bu doğrultuda bir işe kalkışacak ve bundan çıkar sahip olacak anlamına gelir.
Rüyada Havaya Zıplamak
Rüya sahibinin dertlerinin çarelerine ulaşmış olması yardımıyla son derece sevineceğine, rahatlayacağına, hafiflemiş olacağına ve tabir caizse mutluluk naraları atacağına işaret eder. Rüyayı gören kişinin zafer kazanacağına ve karlı çıkmış olacağına yorumlanır.
Rüyada Trambolinde Zıplamak
Rüya sahibinin kendine ve çalışmış olmalarına olan itikadının boşamış ol gitmeyeceğine, bunun keyfini kutlamış olma veya sefahat yapmış olarak çıkarmış olacağına tabir edilir.