Rüyada panjur görmek, gizli kapaklı işler içinde olunduğuna ve umumilikle aile içerisinden saklanmış olan bir sır ya da gerçek yüzünden devamlı olmak suretiyle yalan söylemiş olmak zorunda kalındığına delalet eder. Panjur şahsın içine kapanık bir yaşam sürdüğünü, gerçek hissiyatlarını açık tarafa vurmadığı gibi, kendini olduğunun dışında tanıttığı manasına da gelir. Her şeyi denetleme altında tutmuş olmak istemiş olan ve küllüyen hadiseleri kendisi işine geldiği gibi irdeleyen ya da yönlendirmiş olan rüyayı gören kişinin bu tutum şeklînden ötürü tenkit alsa da istediğin gibi davranmaya devam edeceğini, ilerlemiş olan vakitlerde yaptığı yanlış hareketlerin idrakine varacağına yalnız yanında sevdiği kimsenin kalmayacağına belirtitir. Bilhassa ikili bağlantıları küllüyen kendisi dileğine ve beklentilerine göre şekillendirmiş olmak istemiş olan şahısların bağlantılarının sonlanacağına, son derece büyük bir aşkı, sevgiyi kaybederek bir ömür pişman olacağına yorumlanır.
Rüyada Panjur Kapatmak
Motivasyonun düşmüş olması, arzuların olmaması, düş kırıklığı, yalanlar ve ikiyüzlü dost etrafı gibi sebepler yüzünden, maddi sorunların da artması ile şahsın kendisi içine kapanacağı ve kimseden yardım istemediği gibi, yalnızlığını korumuş olmaya çalışmış olacağına belirtitir. Yaklaşmış olan bir psikolojik bozukluğun, bulalımın da işareti olan rüya, işten ayrılmış olmaya kadar varmış olacak bir buhranın da işaretçisidir. Panjur kapatmış olmak asosyal bir yaşama sahip çıkmak, dostlarla olan haberleşmesi en aza indirmek ve ikili bağlantılarda de haberleşmesizlik sebebi ile problemler yaşamak biçiminde tabir edilir.
Rüyada Panjur Açmak
Yeni ve ferah ufuklara sahip çıkmak, işleri eskisinden daha da çok büyütmüş olabilmek için yararlı uzlaşmalar yapmış olmak ve karı yüksek işlere girişmiş olmak biçiminde değerlendirmelenen rüya talihin da şahsın üzerinde bir güneş gibi parıldayacağı bu deviri iyi değerlendirmiş olmak gerektiğine delalet eder.
Rüyada Panjur Görmenin Psikolojik Yorumu
Halis niyet içinde olan rüyayı gören kişinin yardımsever hissiyatlarının neticende tüm insanlara yetişmek ve tüm imkanları kullanıp gerekeni yapmak için azami çaba sarf ettiğine, bu halin şahısda ara sıra yorgunluk ve bitkinliğe sebep olduğu gibi, boş alan hissiyatı içinde kaldığına da anlatır.