Rüyada cezaevide olmak, alim olanlar kısımından değişik biçimlerde tabir edilmektedir. Kimilerine göre bu rüya şahsın dünyevi sorunlardan feraha ermesi manasına çıkmaktadır. Bilhassa günah batağına saplanmış ve bütün gayesi dünya olmuş insanlar için bu rüya günahlardan tövbeye ve yanlış hareketlerden dönmüş olmaya tabir edilir. Kimi zaman da hapiste olmak özgürlüğe ulaşmaya, size bağ olan ve canınızı sıkan kimselerden uzaklaşmış olmaya, gurbete gitmiş olmaya ya da uzun bir yolculuğa çıkmış olmaya delalet etmektedir. Cezaevide olan bir kişinin bu rüyayı görmüş olması yakında özgürlüğüne kavuşmasına, iftiraya uğrayanlar için temiz olduğu anlaşılmaya ve suçsuz olduğunun anlaşılmış olmasına yorumlanabilir.



    Rüyada Cezaevide Yattığını Görmek

    Rüyada ceza almış olduğunu ve dolayısıyla de cezaevide yattığını görmüş olan kimse, kusurlarının neticelerine katlanmış olmak zorunda kalır. Bu rüya şayet suçsuz yere hapse girdiğinizi gördü iseniz esas yaşamda size atılmış olacak bir iftiraya ya da suçsuz yere itham edilmeye tabir edilir. Suçlu olması sebebiyle hapse girmiş olan şahıs dünyada da bir yanlış işler ya da insanlara cefa eder. Cezaevide yattığını görmek kimi zaman da dünyaya gereğinden çok meyletmiş olmaya, keyif ve sefaya dalarak bilincini yitirmeye ve manevi değerleri terk etmeye işaret eder. Sizlerin değil de bir yakınınızın hapse düşmüş olması ise, size muhtaç olacak bir hısıma ve ona yardım etmeye delalet etmektedir.

    Rüyada Cezaevide Mahkum Görmek

    Rüyada cezaevide kalmış olan mahkûm görmek, karşınıza çıkmış olacak değişik niyetlere malik insanlara delalet etmektedir. Bu rüyayı görmüş olan kişi etrafında dolaşmış olan arkadaş görünümlü hasımların taarruzuna ve onların tuzaklarına maruz kalır. Bununla birlikte bu rüya sizi ahiret yaşamından uzaklaştırmış olacak ve günaha girmiş olmanıza sebep olacak şahısların temsilcisidir.

    Rüyada Cezaevide Olmanın Psikolojik Tabiri

    Rüyada cezaevide olmak şahsın iç aleminde kendini sıkışmış ve bunalmış sezmesinin bir tezahürüdür. Olağan yaşamında kalabalıklar içinde dahi ancak olan ya da yaşamış olduğu yaşamtan keyif alım yapmadığı için kendini terk edilmiş paydan şahsın içindeki bu psikolojinin inikasıdır.

    in H